Anketa o izazovima s kojima se suočavaju srednji i mali poduzetnici prilikom usklađivanja s GDPR-om

Opća uredba o zaštiti podataka (poznatija pod akronimom GDPR) ključan je dio dosljednog i moderniziranog zakonodavstva EU-a o zaštiti podataka koji se primjenjuje u Europskoj uniji od 25. svibnja 2018. godine. Zaštiti podataka pristupa se ozbiljnije nego ikad prije, a što ima dalekosežan učinak na različite dionike i sektore. Svrha ovog istraživanja je stjecanje uvida u izazove s kojima se susreću srednji i mali poduzetnici prilikom usklađivanja s Općom uredbom o zaštiti podataka u svom poslovanju i jasnije razumijevanje njihovih potreba. Na temelju rezultata istraživanja partneri iz projekta ARC razvit će smjernice i različite edukativne materijale prilagođene  specifičnim potrebama mikro, srednjih i malih poduzetnika.

Niz dionika ukupnog koncepta zaštite osobnih podataka, s posebnim naglaskom na male i srednje poduzetnike, smatra kako ne raspolaže s dovoljno informacija o zahtjevima koje pred njih stavlja Opća uredba ili da nemaju dovoljno potpore prilikom usklađivanja s novim propisima o zaštiti podataka.

Slijedom toga, a s ciljem pružanja što bolje podrške malim i srednjim poduzetnicima prilikom usklađivanja s Općom uredbom, Agencija za zaštitu osobnih podataka u suradnji s Komisijom za zaštitu podataka Republike Irske i Sveučilištem Vrije iz Brisela, a u okviru EU programa “Prava, jednakost i građanstvo” provodi projekt ARC (Awareness raising campaign for small and medium enterprises).

Anketa je anonimna, a rezultati istraživanja će se temeljiti na agregiranim podacima. Informacije koje će će biti prikupljene putem ove ankete, tijela za zaštitu osobnih podataka neće korisititi u svrhu izvršavanja svojih istražnih i korektivnih ovlasti.

Molimo ispunite anketu Agencije za zaštitu osobnih podataka o izazovima s kojima se susreću srednji i mali poduzetnici prilikom usklađivanja s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka.

Anketu ispunite OVDJE.
Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske