Dodijeljene diplome edukacije “Poslovanje u digitalnom dobu – Izrada internetske stranice i vizualnog identiteta za novoosnovana poduzeća”

Četverodnevna besplatna edukacija “Poslovanje u digitalnom dobu – Izrada internetske stranice i vizualnog identiteta za novoosnovana poduzeća” održala se 14., 19., 21. i 26.  veljače, u CTK Rijeka.

Za devetero polaznika ovo je bila prilika da nauče kako osmisliti vizualni identitet i izraditi internetsku stranicu za svoja poduzeća. Edukaciju su zajedno vodili iskusni informatičar i grafički dizajner te su polaznici tijekom edukacije naučili osnove web dizajna i osnove HTML i CSS programiranja, naučili su se snalaziti unutar HTML stranica tako da pomoću već gotovih predložaka mogu oblikovati svoju web stranicu ali i kako napraviti svoj logo i banner za web stranicu. Također su naučili kako funkcionira CMS sustav i kako napraviti WordPress instalaciju a nakon toga su u WordPressu polaznici radili i oblikovali svoju web stranicu pomoću tema koje su našli na internetu.

Web stranica je jedan od ključnih alata poslovanja u današnjem digitalnom dobu. Ona omogućuje povezivanje s ciljanom skupinom poduzeća, nudi mogućnost otvaranja online trgovine te nudi veliki broj analitičkih podataka koji se mogu iskoristiti za unaprjeđenje poslovanja i izgradnju kvalitetnijeg poslovnog odnosa sa svojom ciljanom grupom potrošača. A nikad nije na odmet da sve to skupa i dobro izgleda.

Besplatna edukacija “Poslovanje u digitalnom dobu – Izrada internetske stranice i vizualnog identiteta za novoosnovana poduzeća” namijenjena je nezaposlenim osobama koje su u postupku pokretanja poslovanja i namjeravaju se samozaposliti te na tržištu ponuditi svoje usluge ili robe.

Edukacija je dio aktivnosti projekta LO.PA.Z. PLUS financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske