EPSO i kako se zaposliti u institucijama EU

EPSO je međuinstitucijski ured zadužen za odabir osoblja za rad u svim institucijama i agencijama Europske unije. Kako bi institucijama EU-a omogućio da zaposle najbolje kandidate za rad, EPSO neprekidno prati kretanja na tržištu rada i širi svoju društvenu mrežu, a svoj rad poboljšava i redovitim kontaktima s međunarodnim organizacijama kao što su UN i Afrička unija.

EPSO ima opsežnu provjeru kandidata u dva kruga te primjenjuje najsuvremenije metode testiranja kandidata. Svake godine EPSO obradi u prosjeku 50 000 prijava za otprilike 1500 radnih mjesta. Testiranje se provodi na 24 jezika.

Uskoro će biti objavljen najveći godišnji EPSO natječaj, a 24. svibnja EU Training uživo će održati besplatan web seminar kako bi vas upoznao s nadolazećim natječajem za administratore EPSO-a za 2019 (EPSO/AD/373/19): emitiranje će započeti u 12:30 sati.

Sudjelovanje je potpuno besplatno. Sve što treba učiniti je prijaviti se za sudjelovanje u live session preko EU Training profila.

Govorit će András Baneth, stručnjak za EU karijere, bivši dužnosnik EU-a i autor knjige „The Ultimate EU Test Book 2005-2019“, te će tako zainteresirani iz prve ruke moći doznati što mogu očekivati ​​od ovog procesa odabira.

Više informacija možete pronaći na poveznici.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske