ERASMUS – program razmjene za poduzetnike

Hrvatska gospodarska komora organizira besplatnu radionicu ERASMUS – program razmjene za poduzetnike koja će se održati u petak, 25. listopada, od 11 do 14 sati u maloj dvorani u Županijskoj komori Rijeka, na drugom katu, na adresi Bulevar oslobođenja 23.

Cilj je upoznati mlade i iskusne poduzetnike o prilikama koje se nude programom ERASMUS, tj. prekograničnom razmjenom poduzetnika. Na radionici će se predstaviti i obraditi teme koje će objasniti prednosti sudjelovanja u programu, tko i kako može sudjelovati, stipendiranje boravka i način te uvjeti prijave.

 O programu

  • Erasmus za mlade poduzetnike pogranični je program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju tvrtkama u drugim zemljama sudionicama.
  • Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje manje tvrtke.

 Prednosti sudjelovanja u programu

  • Novi poduzetnik dobiva pogodnost edukacije poslom u malom ili srednjem poduzeću u inozemstvu u zemlji sudionici. Ovo će olakšati pokretanje novog ili pak jačanje postojećeg poduzeća. Pruža se i pogodnost pristupa novim tržištima, međunarodne suradnje te potencijalne prilike za suradnju s inozemnim partnerima.
  • Poduzetniku domaćinu pruža se pogodnost profitiranja od novih ideja koje u poduzeće donosi motivirani novi poduzetnik. Novi će poduzetnik možda imati posebne vještine ili znanja iz područja kojima se inicijalno ne vlada, a koja se mogu izvrsno nadopunjavati s postojećim vještinama ili znanjem.

Predavači:

Hrvatska gospodarska komora:

  • Gojko Jelavić, voditelj Odjela za poduzetništvo, Sektor za industriju
  • Ivan Jurić, viši stručni suradnik, Odjel za poduzetništvo, Sektor za industriju

Poziv na radionicu te više informacija o samom programu možete pronaći u pratećim materijalima.

Sudjelovanje je moguće prijaviti putem online prijavnice u nastavku.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati Sarah Fabijanić (e-adresa: sfabijanic@hgk.hr tel.: 051/209-164).

Izvor: https://www.hgk.hr/radionica-erasmus-program-razmjene-za-poduzetnike-najava

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske