Forum Mladi u poduzetništvu

Sedmi forum Mladi u poduzetništvu, što će se održati u ponedjeljak, 18. studenog od 12 do 14:30 sati u Centru tehničke kulture Rijeka, donosi novosti za mlade i buduće poduzetnike. Koje poticaje, usluge i infrastrukturu imaju na raspolaganju govorit će predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, predstavnici CTK Rijeka, dok će svoj put u poduzetničke vode predstaviti psihologica Rebeka Bulat, dizajnerica torbi Petra Vukelić, i vlasnik Rakhia bara i cluba bara Stop, Matija Blažević.

Forum započinje u 12 sati predstavljanjem pozitivne poduzetničke priče iz našeg grada, jedan od vlasnika Rakhia bara i Stopa, Matija Blažević ispričati će svoj put u poduzetničke vode. S još tri riječka kafića Stop, Garcon, i Modesto osmislili su party koncept Đir po starom gradu koji je postao hit izlazak za riječke studente. Nedavno su proslavili petu godišnjicu i okupljaju sve veći broj mladih Riječana. Na forumu Mladi u poduzetništvu čut ćemo i poslovnu stranu ove priče.

Aplikaciju za povezivanje glazbenika i bendova u Hrvatskoj Jammeet predstavit će Matija Lukanić, član 10. generacije Startup Inkubator Rijeka.

Voditeljica Područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak Vesna Bartolović Stančić, predstavit će mogućnosti kreditiranja Poduzetništvo mladih, žena i početnika ulaganja u osnovna sredstva s ciljem pokretanja poslovanja, modernizacije poslovanja, uvođenja novih tehnologija, povećanja kapaciteta, razvoja i uvođenja novih proizvoda ili usluga, poticanja novog zapošljavanja i slično. Njihove programe koristila je mlada poduzetnica Rebeka Bulat, vlasnica Privatne psihološke prakse u Rijeci koja će prezentirati svoj put u poduzetničke vode i otkrit će u kojem se trenutku odlučila za HBOR kreditiranje.

Nakon petnaestominutne pauze koja je predviđena u 13:15 sati, Potporu za samozapošljavanjekoja se dodjeljuju nezaposlenim osobama za pokretanje posla predstavit će Deni Grbac, savjetnik za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.  Odabrali smo baš ovu mjeru jer će nam svoj posao predstaviti mlada riječka poduzetnica kojoj je njihova potpora u startu pomogla i danas vodi uspješan posao. Petra Vukelić svoje ručno rađene torbe prodaje diljem svijeta i predstavit će brend Kalla. Saznat ćemo kada se odlučila za pokretanje weba i širenje na inozemno tržište. Petra je prva Hrvatica koja svoje torbe prodaje preko svjetski popularnog webshopa za žene i muškarca ASOS marketa, ali se mogu naći i u Croatia in a box, specijaliziranoj trgovini za hrvatske dizajnere u Rijeci.

Loris Rašpolić,  koordinator obrazovnih programa  CTK Rijeka u svom predavanju objasnit će osnovne korake za pokretanje weba, zašto je potreban i koristan u poslovanju, kako bi trebao izgledati te koja je razlika između web sajta i webshopa te druge podatke vezane za pokretanje weba koje bi poduzetniku početniku mogle koristit.

Forum će se održati u ponedjeljak, 18. studenog od 12 do 14:30 sati u prostoru CTK Rijeka (Školjić 6, prizemlje). Događaj je organiziran u obliku interaktivnih predavanja i namijenjen je svim zainteresiranim građanima.

Sudjelovanje na forumu je besplatno, a zainteresirani se trebaju prijaviti putem obrasca u nastavku do nedjelje, 17. studenog 2019.

Forum Mladi u poduzetništvu se realizira u sklopu projekta RI connect koji financijski podržava Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Primorsko- goranska županija i Grad Rijeka.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske