Grad Opatija predstavlja Program poticanja zapošljavanja i poduzetništva te razvoja zaleđa za 2019.

Grad Opatija 2011. godine započeo s provedbom Programa poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva, koji se odnosi na poticaje za zapošljavanje nezaposlenih osoba i poticaje za početak obavljanja obrtničkih djelatnosti. Do sada je ukupno putem raspisanih Javnih poziva od 2011. do 2018. godine dodijeljeno 188 poticaja (od toga 94 za zapošljavanje, 93 za pokretanje djelatnosti) za što je gradskim proračunima kroz sedam godina izdvojeno 2.620.607,84 kuna.

Proračunom za 2019. za ovu je namjenu osiguran iznos od 900.000 kuna, od čega se 590.000 kuna odnosi na obveze po ugovorima zaključenim u 2018. godini.

I ove godine, Program je usmjeren na zapošljavanje nezaposlenih osoba, otvaranje obrta i slobodnih zanimanja te potpore određenim djelatnostima koje se obavljaju u zaleđu. Ovaj oblik poticaja obuhvaća subvenciju kamata od dva postotna poena u sklopu Programa kreditiranja poduzetnika koje raspisuje i ugovara Primorsko-goranska županija ili pojedina ministarstva RH do maksimalnog iznosa od 20.000 kuna na godišnjoj razini.

Više detalja o tome kome je namijenjeno i tko će moći koristiti poticaje možete pronaći na linku.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske