Ispitajte poduzetnički potencijal vaše poslovne ideje

Nezaposleni, razmišljate li o pokretanju svoje tvrtke? Ili možda imate poduzetničku ideju, ali niste sigurni može li ona preživjeti na tržištu? Zanima vas kako možete dobiti poticaje za svoj poslovni plan? Prijavite se na trodnevni seminar „Sustavno poduzetništvo“ kako biste dobili odgovore upravo na ovakva i slična pitanja.

Uvodni seminar „Sustavno poduzetništvo“ održat će se od 20. do 22. studenog 2018. od 9:30 do 15 sati u prostorima Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. (Milutina Barača 66, dvorana u prizemlju ex upravne zgrade Torpeda).

Kroz tri dana polaznici će se upoznati s osnovama poduzetništva. Sudionici će dobiti znanja o tome što je poduzetništvo, kako se može krenuti u poduzetništvo, koji modaliteti poslovanja im stoje na raspolaganju, kako izraditi poslovni plan, koje su mogućnosti korištenja poticaja na lokalnom, županijskom i državnom nivou.

Nakon upoznavanja s osnovama poduzetništva, sudionici će ispuniti kratki upitnik. To će biti važan trenutak za ostvarenje cilja prema samozapošljavanju ili zapošljavanja. Upitnik služi kako bi se analizirao potencijal poduzetničke ideje. Treći dan seminara planirani su razgovori sa sudionicima kako bi se razmotrili potencijali i mogućnosti za poboljšanje njihove poduzetničke ideje.

Teme kojima ćemo se baviti na seminaru su sljedeće:

  • Uvod u sustavno poduzetništvo
  • Postupci osnivanja trgovačkog društva i obrta i njihova razlika te njihovo poslovanje
  • Postupak i aktivnosti kod zapošljavanja i obveze po zapošljavanju
  • Poslovno planiranje i izrada poslovnog plana
  • Mogućnosti financiranja, sufinanciranja i poticanja za početnike i tvrtke
  • Poduzetničko umrežavanje
  • Mreža potpornih institucija

Seminar „Sustavno poduzetništvo“ dio je projektnih aktivnosti projekta LO.PA.Z. PLUS koji je usmjeren na povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba iz Primorsko-goranske županije. Osim sudjelovanja u seminarima i edukacijama, nezaposlenim osobama bit će pružene usluge informiranja, savjetovanja te mentorstva u razdoblju prije početka pokretanja vlastitog poslovanja i nakon pokretanja istog. Takva se pomoć odnosi i na izradu poslovnog plana radi ishođenja potpore za samozapošljavanje pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Pravo sudjelovanja u seminaruimaju nezaposlene osobe, a potrebno je prijaviti se do petka, 16. studenog 2018., pozivom na 634-331 ili slanjem maila na maria.grbac@porin.hr.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske