Najavljen Meet Up Upravljanje paradoksima u doba COVID krize

Nakon što je prošli tjedan održan event Kako presložiti organizacijske prioritete u krizi? – pogled iz više industrija, ovaj tjedan tema SELECTIO MeetUp-a je Upravljanje paradoksima u doba COVID krize.

Funkcija ljudskih resursa je u vrijeme globalne pandemije važnija nego ikada. Pred Hrvatsku se stavljaju raznolika pitanja i izazovi, koji su često međusobno kontradiktorni – kako zaposlenike očuvati zadovoljnima i motiviranima, dok je u nekim kompanijama ili odjelima otpuštanje neizbježno. Kako organizirati rad na daljinu i dati zaposlenicima fleksibilnost, a pritom efikasno nadzirati i pratiti njihov radni učinak. Pred voditelje se postavlja pitanje kako motivirati zaposlenike, ako sami već sada znaju da ciljevi neće biti ostvareni. Voditelji ljudskih resursa pritom trebaju donijeti odluku jesu li u doba pandemije važniji operativni ili strateški procesi te kako zaista biti agilan.

To su samo neki od paradoksa i suprotnosti koja se javljaju u vrijeme COVID krize, a stavljaju pod povećalo funkciju ljudskih resursa. COVID kriza možda je najbolji test organizacijske kulture kompanije i daje nam odgovor na pitanje živi li organizacija zaista svoje vrijednosti. Na trećem SELECTIO MeetUp-u se želimo pozabaviti upravo ovim temama i čuti kako domaći menadžeri upravljaju spomenutim paradoksima i suprotnostima.

Datum: Četvrtak, 7. svibnja 2020.
Vrijeme: 15:00 – 16:00
Platforma: Zoom

Govornici su Mojca Domiter – People and Culture Executive Director at Atlantic Grupa i Martina Roša – HR Director at Jamnica Plus, dpk je moderator Aleksandar Zemunić – Managing Partner at SELECTIO

Prijavite na event:  https://forms.gle/S9b8xscDxTXgb8qN7

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske