Novi projekti za jačanje kapaciteta

Predstavnici članica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije okupili su se u petak, 6. srpnja 2018, u prostorima HGK-Županijske komore Rijeka na još jednom radnom sastanku gdje su predstavljeni projekti kojima su odobrena sredstva po natječaju Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja- faza III, a provode ih članice partnerstva.

Voditeljica projekta LO.PA.Z. PLUS Doris Sošić iz Riječke razvojne agencije Porin predstavila je okupljenima ciljeve i očekivane rezultate projekta, te najavila brojne edukacije kojima će se jačati i kapaciteti zaposlenika i predstavnika članica LPZ-a. Partnerski konzorcij projekta LO.PA.Z. PLUS na čelu s Riječkom razvojnom agencijom Porin d.o.o., čine: Centar tehničke kulture Rijeka, Grad Rijeka, Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Rijeka, Hrvatska obrtnička komora-Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje-Regionalni ured Rijeka, Općina Viškovo i Sveučilište u Rijeci.

Hana Galogaža Lanča iz Centra tehničke kulture Rijeka predstavila je projekt Bootcamp IT koji će razviti i provesti program brzog osposobljavanja za Junior Developere temeljen na potrebama IT poslodavaca u Primorsko-goranskoj županiji. Projekt će uskoro raspisati upise u prvi ciklus edukacije. Projekt zajednički provode: Centar tehničke kulture Rijeka (korisnik), Grad Rijeka, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Rijeka, Primorsko-goranska županija te Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci. Okupljeni su pozdravili inicijativu.

Predstavnici članica su najavili nove projekte kojima su odobrena sredstva te je dogovoreno da se oni prezentiraju na sljedećem sastanku.

Nakon sastanka predstavnici članica su sudjelovali na predstavljanju aktivnih mjera zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske