Objavljen je otvoreni Javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni Javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Poziv je objavljen na mrežnim stranicama Ministarstva.

Prijave se zaprimaju isključivo od 2. svibnja 2019. godine, a Javni poziv otvoren je do 16. lipnja 2019. godine.

Davatelj potpore je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. U proračunu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, na proračunskoj aktivnosti Poticanje konkurentnosti poduzetništva i obrta planirano je ukupno 3.000.000,00 kuna za dodjelu bespovratnih potpora temeljem ovog otvorenog Javnog poziva.

Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) koji obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta pretežito ručnim radom i u malim serijama.

Osnovna namjena:

•             ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje,

•             ulaganje u razvoj novih proizvoda/usluga,

•             prilagodba, uređenje i poboljšanje interijera  poslovnog i proizvodnog prostora,

•             uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete,

•             upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva,

•             marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000,00 kuna. Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 50.000,00 kuna. Cjeloviti tekst Programa i popratna dokumentacija sastavni je dio ovog Otvorenog javnog poziva i objavljena je na mrežnim stranicama Ministarstva.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske