Online konferencija o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom i ispunjenju kvote na zamjenski način

Radi jačanja prilika za zapošljavanje osoba s invaliditetom na tržištu rada i sagledavanja svih mogućnosti koje gospodarstvenici imaju na tom području, HGK – Županijska komora Pula poziva vas na sudjelovanje na videokonferenciji koja će se održati u srijedu, 24. lipnja, u 10 sati.

Sudionici konferencije:

  • predsjednica HGK – ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić
  • zamjenica župana Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar – uvodni pozdrav
  • zamjenica gradonačelnika Grada Pula Elena Puh Belci – uvodni pozdrav
  • v. d. rukovoditelja Službe za zapošljavanje i poticaje Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Ana Marinović: Poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom koje financira ZOSI (dodijeljeni poticaji u 2019. i 2020. godini na području RH i području Istarske županije, vrste poticaja i način na koji se poticaji mogu ostvariti)
  • rukovoditeljica Službe za kontrolu kvotnog zapošljavanja Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Dubravka Bihar: Zamjenski način ispunjenja kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom (brojčani podaci o korisnicima zamjenske kvote u Republici Hrvatskoj i Istarskoj županiji, što je zamjenska kvota i na koji se način može ispuniti)
  • ravnateljica Zaštitne radionice Tekop Nova Mihaela Zubić
  • osnivačica i direktorica tvrtke Punkt d.o.o. Danijela Kasumović-Maružin

Na konferenciji će sudjelovati i predstavnici poslovnih subjekata iz Istarske županije Calucem d.o.o., Holcim (Hrvatska) d.o.o., Tehnomont d.d., koji će podijeliti svoja iskustva dobre prakse i poslovne suradnje sa Zaštitnom radionicom Tekop Nova čiji su osnivači Grad Pula i Istarska županija.

Konferencija će se održati putem aplikacije Microsoft Teams, a sudionici će pravovremeno dobiti poveznicu za sudjelovanje.


Predviđeno je trajanje konferencije do 60 minuta.

Interes za sudjelovanje potvrđuje se ispunjavanjem online prijavnice.

Foto:Pexels

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske