Otvoren javni poziv za šestomjesečni program edukacije i mentoriranja poduzetničkih ideja u turizmu i ugostiteljstvu

Turizam

Imate ideju koja je primjenjiva u sektoru turizma i ugostiteljstva i razmišljate o pokretanju posla? Želite se izdvojiti iz „standardne“ ugostiteljsko-turističke ponude i okrenuti se razvoju novih tehnologija ili novih poslovnih modela? Želite kreirati rješenje koje je posebno ili novo u odnosu na postojeća? Prijavite se na besplatni šestomjesečni program edukacije i mentoriranja RCK HUB pri Regionalnom centru kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

Što je RCK HUB? Kome je namijenjen?

RCK HUB je besplatni šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji se odvija pri Regionalnom centru kompetentnosti Opatija i koji je namijenjen svima koji imaju:

  • ideju koja je po nečemu posebna ili nova u odnosnu na postojeća rješenja (inovativna)
  • već razvijenu novu tehnologiju koju žele plasirati na tržište.

Sve ideje i tehnologije moraju biti primjenjive u sektoru turizma i ugostiteljstva. Npr. inovativno pakiranje hrane, novi način prerade hrane, novi oblik organizacije smještaja, software za komunikaciju s gostima, inovativni shaker, novi način serviranja salate, 3D print kolača…

Možete sudjelovati pojedinačno ili u timu. Odabrani sudionici imat će priliku dobiti dodatna znanja i povećati svoje poslovne i poduzetničke kompetencije.

Što dobivate sudjelovanjem u programu?
  • Edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina koje provode iskusni poslovni savjetnici i edukatori s dugogodišnjim radom na komercijalizaciji inovacija i inkubiranju poslovnih ideja.
  • Individualno poslovno savjetovanje i podršku profesionalnih mentora iz područja organizacije i upravljanja u turizmu i ugostiteljstvu, digitalnih rješenja i novih tehnologija u turizmu te marketinga u turizmu.

Najboljim timovima pruža se prilika za sudjelovanje u Proof of Concept (PoC) aktivnostima, odnosno za:

  • zaštitu intelektualnog vlasništva (žiga ili industrijskog dizajna) prijavom Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo RH
  • realizaciju prototipa (dizajn proizvoda, 3D printanje, tehnička i tehnološka dokumentacija) kulinarsko-prehrambeno-ugostiteljskih proizvoda
  • izradu biotehnološke, kemijske ili organoleptičke analize proizvoda.
Gdje?

Edukacije iz poduzetničkih znanja i vještina održavat će se u dvorani KD ZORA, Opatija, Ulica Nikole Tesle 2 prema prethodno definiranom rasporedu.

Mentoriranja i individualna poslovna savjetovanja će se održavat prema pojedinačnom dogovoru u virtualnom okruženju, korištenjem online alata kao što su Zoom i Conceptboard.

Zašto je program besplatan?

RCK HUB se provodi u sklopu projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“ koji je usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanja i usavršavanja temeljenih na radu te povezivanju obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

Ukupna vrijednost projekta RCK RECEPT iznosi 58.683.119,88 kuna, od čega 100 % financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 1. 4. 2020. do 1. 12. 2023. godine.

Rok za predaju prijava je 7. travnja 2021.

Više informacija o prijavama saznajte ovdje.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske