Otvorene prijave za čak 16 besplatnih radionica u sklopu All Digital Weeka

All Digital Week je sedmodnevna paneuropska kampanja kojom se od 2010. godine popularizira korištenje interneta i novih tehnologija. Ove se godine obilježava diljem Europe od 25. do 31. ožujka. U CTK Rijeka pripremili su mnoštvo aktivnosti i čak 16 besplatnih radionica u koje će uključiti građane svih dobnih skupina i različitih interesa.

U besplatnim radionicama bavit će se: sustavom e-Građani, lažnim vijestima, micro:Bit-ovima, Europassom, robotima, vizualnim identitetom, Canvom, Photoshopom, 3D printanjem, obranom od digitalnih napada, Facebookom, mBotovima, izradom modela drvene barke i modela zrakoplova, mBankingom i Google alatima.

CTK Rijeka po drugi će put voditi All Digital Week u Hrvatskoj kao nacionalni partner, donoseći sva iskustva sudjelovanja i organiziranja na regionalnoj razini. Glavni cilj je potaknuti građanstvo da iskoristi sve digitalne mogućnosti pa će se tako u tom tjednu mnogi prvi puta susresti sa korištenjem pojedinih online alata, softvera i aplikacija te na taj način možda otkriti nova područja interesa te razvijati vještine i znanja koja će im svakako trebati u budućnosti.

Aktivnosti će biti organizirane u četiri bloka (1) izgradnja osobne odgovornosti i promicanje medijske i digitalne pismenosti, (2) korištenje digitalnih alata kako bi se povećale mogućnosti u sve digitalnijoj ekonomiji i društvu, (3) učenje novih digitalnih vještina kako bi se povećala zapošljivost i (4) kodiranje i STEM vještine za društvo.

U tijeku su prijave na nekoliko radionica. Više informacija o radionicama i rasporedu mogu se pronaći na internetskoj i Facebook stranici CTK Rijeka.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske