Otvoreni prvi pozivi Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj

Otvoreni su prvi pozivi Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj koji je financiran sredstvima Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora. Za financijsku podršku velikim projektima i Ad-hoc akcijskim projektima su otvoreni od 10. ožujka 2020. godine. Riječ je o prva dva poziva, od ukupno šest planiranih, usmjerena organizacijama civilnog društva u Hrvatskoj.

Podrška velikim projektima ima u fokusu složene višegodišnje projektne intervencije u jednom od prioritetnih područja programa Fonda. Rok za prijavu na poziv za velike projekte je 11. svibnja 2020. godine, a za projekte u rasponu od 90.000 do 150.000 eura je na raspolaganju ukupno 3.150.000 milijuna eura. Detaljne informacije o pozivu su dostupne ovdje.

Poziv za Ad-hoc akcijske projekte predstavlja novinu u Hrvatskoj jer je po prvi put organizacijama civilnog društva dostupan financijski mehanizam za brze reakcije na društvene probleme i izazove u nekom od prioritetnih područja programa Fonda. Prijave na trajno otvoreni poziv se zaprimaju od 15. travnja 2020., a za podrške u rasponu od 1.000 do 5.000 eura je osigurano  215.000 eura. Detaljne informacije o pozivu su dostupne ovdje.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske