Pokreni svoju društveno korisnu ideju! Uz pomoć ekipe iz IN SITU Social Innovation Huba

IN SITU

IN SITU Social Innovation Hub je šestomjesečni program podrške koji Step Ri pokreće u sklopu INTERREG CENTRAL EUROPE projekta IN SITU kako bi vam omogućio da svoju društveno korisnu ideju pretvorite u održiv i uspješan posao.
Podrška uključuje od „krova nad glavom“, preko edukacija iz poduzetničkih i poslovnih znanja i vještina do individualnog poslovnog savjetovanja i mentoriranja te pomoći kod pisanja prijave za poticaje za samozapošljavanje. I potpuno je besplatna.

Kome je program namijenjen?
IN SITU Social Innovation Hub je inkubator namijenjen nezaposlenim osobama, pojedincima ili timovima, koji imaju ideju za pokretanje društveno korisne inicijative. Prihvaćamo i profitne i neprofitne društveno korisne inicijative s namjerom osnivanja udruge ili poduzeća.

Odabrani sudionici imat će priliku dobiti dodatna znanja i povećati svoje kompetencije i time si omogućiti bolji pristup tržištu rada i mogućnosti samozapošljavanja. Osobe mlađe od 30 godina te starije od 50 godina imaju prednost pri prijavi.

Što dobivate sudjelovanjem u programu?
„Krov nad glavom“
Šestomjesečno 24/7 korištenje zajedničkog uredskog prostora te mogućnost korištenja dvorana i sale za sastanke u zgradi Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka na kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Zajednički (coworking) uredski prostor je novouređen i potpuno opremljen, pristup je moguć samo korisnicima programa, a u korištenje su uključeni i svi troškovi (grijanje/hlađenje, čišćenje i održavanje, komunalna naknada) te Wi-Fi.

Edukacije iz poduzetničkih i poslovnih znanja i vještina
Doći do održivog posla nije jednostavno. Osim dobre ideje potrebna su određena znanja i vještine, „koraci“ koje treba napraviti, nešto praktičnih informacija i sreće.

Kroz dugogodišnji rad na komercijalizaciji inovacija i inkubiranju poslovnih ideja, u Stepu smo razvili edukacijski program koji obuhvaća sve važne korake na putu od ideje do kupaca/korisnika, s relevantnim informacijama i znanjima za koja možda niste ni znali da ih trebate. Sve kako bi faktor sreće sveli na minimum.

Individualno poslovno savjetovanje i podrška profesionalnih mentora
Poslovni savjetnici i mentori iz Step Ri bit će vam kontinuirano dostupni. To su ljudi koji su u posljednjih pet godina odradili više od 10.000 sati savjetovanja za gotovo 900 klijenata. Njihova pojedinačna stručna znanja obuhvaćaju sva područja razvoja održive ideje što znači da ćete pod njihovim vodstvom imati najbolju šansu za uspjeh.

Poslovni plan najboljima
Najboljim sudionicima, pojedincima ili timovima, Step Ri će pomoći pri pisanju poslovnog plana koji mogu iskoristiti za prijavu na mjere RH za samozapošljavanje te pružiti pomoć u postupku osnivanja udruge ili pokretanja poduzeća.

Sudjelovanje na međunarodnom Meet-up&Exchange IN SITU sajmu u Poljskoj (Katowice)
Najuspješniji tim/korisnik kvalificirat će se za sudjelovanje na međunarodnom Meet-up&Exchange IN SITU sajmu u Poljskoj (Katowice).

Postupak prijave i odabira korisnika IN SITU Social Innovation Hub-a
Ispunite i pošaljite online prijavu. Rok za predaju prijava je 1. studeni 2020.

Evaluacije pristiglih prijava provodit će se u razdoblju od 2. do 6. studenog 2020. U program se primaju ideje koje predlažu timovi (bez ograničenja broja članova tima) te pojedinci.
Svi za koje odbor za selekciju ocijeni da imaju ideju vrijednu podrške bit će pozvani na sklapanje Ugovora o ulasku u šestomjesečni besplatni program IN SITU Social Innovation Hub-a u StepRi Playparku.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske