Predstavljanje sustava Dualnog obrazovanja u RH

btr

Članicama Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije i drugim lokalnim dionicima, prvenstveno velikim gospodarskim subjektima, 23. listopada 2018. predstavljen je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Rijeka sustav Dualnog obrazovanja u RH. Projekt pod nazivom Cap4App (Capacity for Apprenticeship) – Jačanje kapaciteta komora i partnera za pomoć malim i srednjim poduzećima za uključivanje u naukovanje, financiran je iz programa Erasmus +, predstavila je Maša Sabo iz Odjela za obrazovanje pri HGK. Partneri projekta bili su HGK, kao nositelj projekta te Austrijska gospodarska komora, Sveučilište u Zadru, Obrtnička komora Zagreb, Regionalni  centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Model dualnog obrazovanja u ovom projektu baziran je na austrijskom i njemačkom primjeru dobre prakse. Projektne aktivnosti završene su krajem rujna ove godine, a provedeno niz aktivnosti koje se odnose na: jačanje kapaciteta partnera (edukacija za savjetnike dualnog obrazovanja, studijsko putovanje i izrada vodiča za savjetnike za naukovanje), jačanje kapaciteta malih i srednjih poduzeća (program i edukacija za mentore i izrada priručnika za mentore) te podizanje svijesti putem promotivnih aktivnosti, sve kako bi poboljšali percepciju i popularnost strukovnog obrazovanja kao i podignuti svijest poslodavaca o važnosti sudjelovanja u programima strukovnog obrazovanja.

Temeljem navedenih aktivnosti izrađen je Model hrvatskoga dualnog obrazovanja u skladu s Nacionalnim kurikulumom za strukovno obrazovanje te su pripremljeni strukovni kurikulumi za stjecanje kvalifikacija prodavač, staklar, dimnjačar i kozmetičar prema modelu dualnog obrazovanja.

U školskoj godini 2018./2019. započela je eksperimentalna provedba strukovnih kurikuluma kojima se stječu kvalifikacije prema modelu dualnog obrazovanja. U pripremi je Nacrt Ugovora o dualnom obrazovanju na osnovi dostavljenih opisa poslova poslodavaca koji su iskazali interes pa su u tijeku pregovori s poslodavcima, komorama, školama, radionice za nastavnike.

Nakon predstavljanja projekta, sudionici su iznijeli svoja razmišljanja na ovu temu pa se istaklo da za potrebe učenika tvrtke imaju znatne troškove za njihovo naukovanje, a da je neizvjesno je li će se nakon završetka škole i zaposliti tako gdje su dobili naukovanje. Stipendiranje učenika nije dovoljno za pridobivanje potrebnih kadrova. Nedostatno se stimuliraju učenici osnovnih škola za izbor strukovnih zanimanja, naročito onih potrebnih gospodarstvu jer je i nadalje ogroman srazmjer upisanih učenika za ekonomiste, komercijaliste, medicinske sestre, frizere i elektrotehničara u odnosu na druge struke. Nova rješenja koja se predlažu možda neće donijeti potrebne promjene.

Na kraju sastanka prezentirane su novo izrađene web stranice LPZ PGŽ-a (www.lpz-pgz.com) koje su nastale kao jedna od aktivnosti u projektu LO.PA.Z. PLUS, a u izradi partnera CTK Rijeka.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske