Predstavljeni timovi najbrojnije generacije Start-up inkubatora Rijeka

Startup inkubator Rijeka u svojoj sedmoj godini rada otvorio je vrata 11. generaciji korisnika, koji su u klubu Bačva po prvi puta imali priliku javno prezentirati svoje inicijalne poslovne ideje.

Riječ je o generaciji koja je po masovnosti odaziva oborila rekorde u odnosu na sve dosadašnje generacije – zaprimljeno je 37 prijava, od kojih je, nakon evaluacije pristiglih prijedloga, u proces inkubiranja ušlo čak 24 tima koji će tijekom osmomjesečnog inkubacijskog programa razvijati svoje poduzetničke ideje.

Startup inkubator Rijeka novoj će generaciji korisnika pružiti besplatan radni prostor i infrastrukturu u trajanju od godine dana, preko 35 stručnih radionica i predavanja te podršku 47 mentora, koliko sada broji krug stručnjaka uključen u mentorsku mrežu. Pored toga, za najbolje timove generacije osigurane su i novčane nagrade kao podrška u pokretanju vlastitog biznisa.

Događaj je otvorila Jana Sertić, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, ujedno i nadležnog za rad inkubatora. U pozdravnom govoru zaželjela je dobrodošlicu timovima, te zahvalila prošlogodišnjim korisnicima koji su ostali angažirani u aktivnostima inkubatora i nakon završetka programa. Posebnu zahvalu uputila je mentorima, koji dijele znanje i iskustvo s generacijama korisnika, te istaknula neprocjenjiv doprinos mentora Gorana Čandrlića i Darija Zorića u kreiranju i realizaciji programa.

’11. generacija korisnika Startup inkubatora rekordna je po broju timova, što nam govori da idemo u pravom smjeru i da su se promjene uvedene 2018. pokazale ispravnima’, istaknula je Jana Sertić, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke u čijoj je nadležnosti i sam inkubator. ‘Startup inkubator već je prethodnu, 10. generaciju, dočekao s nekoliko ključnih novina: ukinuta je dobna granica za korisnike, program inkubacije kvalitativno je unaprijeđen i podijeljen na tri tematska modula, period inkubacije produžen je sa šest na osam mjeseci, a uvedene su i novčane nagrade za najbolje timove. Trudit ćemo se i nadalje program, aktivnosti i sadržaje inkubatora prilagođavati potrebama korisnika, ali i trendovima u poduzetništvu’, dodala je pročelnica Jana Sertić.

Među okupljenima su, pored novih ‘stanara’ Ružićeve 14, bili i mentori, predavači i suradnici inkubatora, kao i uspješni timovi prošlih generacija koji su predstavili svoje poslovne ideje: ‘Bokun’, ‘Jammeet’, ‘House to go’ te pobjednički ‘Kapela Distilling Company’ kao predstavnici 10. generacije, ‘Špajza‘, danas uspješna riječka zero-waste trgovina čija se ideja razvijala u okviru 8. generacije te ‘Braille Riddles’, dobitnici niza nagrada, između ostalih, zlatne medalje na 17. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2019, iz 6. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka.

11. generacija korisnika, uz to što je najbrojnija u povijesti rada inkubatora, posebna je i po kreativnom potencijalu ideja, koje su disperzirane u mnogo različitih tematskih područja, djelatnosti i industrija. Timovima slijedi dug i naporan put u stjecanju neophodnih poduzetničkih znanja i vještina kroz tri edukativna modula: validacija ideje, razvoj proizvoda, pravni aspekti i financije te izlazak na tržište, a sve u cilju otvaranja vlastite tvrtke kroz koju će se vizije korisnika i tržišno realizirati. Program starta 4. studenog predstavljanjem mentora u Startup inkubatoru Rijeka.

Timovi 11. generacije Start-up inkubatora Rijeka

 1. clean+
  Proizvod dodatne dentalne njege za kućnu uporabu, koji čisti zube koristeći vodu i/ili zrak pod tlakom.
  Član tima: Gea Miščević
 1. Hibridno plovilo
  Plovilo koje daje mogućnost glisiranja po površini mora i zarona pod morsku površinu.
  Članovi tima: Mihovil Tomašić i Darin Majnarić
 1. Razvojno-istraživački centar za dronove
  Prvi razvojno-istraživački centar za dronove u Hrvatskoj koji će, uz pružanje usluga dronovima, nastojati razvijati nove module dron tehnologije i proizvoditi dronove za specijalne namjene.
  Član tima: Demir Ferhatović
 1. Unseen
  2D akcijska računalna video igra prilagođena slijepim igračima, u kojoj se igrači koriste položajem i intenzitetom vibracija, odnosno zvuka.
  Članovi tima: Dominik Štrok, David Liović, Ivan Kos i Maja Grički
 1. Luxalea
  Digitalna supstitucija kockici za društvene igre, s fokusom na korisnikovu mogućnost da samostalno kreira igru.
  Član tima: Borna Massari
 1. Art of Salt / Domaći umaci i gotova jela
  Proizvodnja vlastitih, ručno izrađenih linija aromatizirane morske soli od 100% prirodnih sastojaka / Prerada i proizvodnja jela našega kraja, konzervirana u staklenkama procesom sterilizacije.
  Član tima: Davor Lukas
 1. GameRI
  Prvi gaming i esport centar u Rijeci te web shop gaming opreme.
  Članovi tima: Andrea Vitori i Robert Subić
 1. Obrt za čuvanje djece
  Usluga čuvanja djece predškolske dobi.
  Član tima: Barbara Jerković
 1. Old School 4 Young Hearts
  Kung fu trening za odrasle s ciljem poboljšanja kvalitete života kroz vježbanje i primjenu principa kung fua u svakodnevnom životu.
  Član tima: Zoran Pap
 1. Ulje divlje masline
  Proizvodnja ulja divlje masline i poticaj lokalnom stanovništvu za zadržavanje autohtone sorte.
  Članovi tima: Marija Trcol Mario Kocijan
 1. inFinity Ladder
  Sprava za vježbanje na principu beskonačnih švedskih ljestvi, koja pruža iskustvo ‘beskonačnog’ penjanja.
  Članovi tima: Nino Dujmešić, Stjepan Glad Mateo Jugovac
 1. Okouško Runolist i prijatelji
  Didaktičke krpene igračke za djecu izrađene od tekstilnog otpada
  Članovi tima: Anita Ladišić i Andrea Rubčić
 1. Reci To Tortom
  Trgovina koja nudi alate i repromaterijal za izradu slastica.
  Član tima: Nataša Franelić
 1. PaliskaBrewery
  Proizvodnja craft piva prepoznatljivog lokalnog autentičnog stila.
  Član tima: Denis Paliska
 1. T.L.E.S.A. za proizvodnju igračaka i odjevnih predmeta
  Proizvodnja interaktivnih i edukativnih magnetnih igračaka, odjevnih premeta, ploča i zidova uz mogućnosti kombiniranja i nadogradnje.
  Članovi tima: Ana Mišović, Albina Keleminec Brašnjić Tina Špralja
 1. Lukavac
  Kviz znanja koji na inovativan način nudi uzbuđenje i napetost, kako igračima u studiju tako i gledateljima ispred TV ekrana.
  Članovi tima: Ante Zoraja i Toni Košćina
 1. Arcade Reborn
  Brzinska retro-gaming zabava na arkadnim kabinetima postavljenim na javnim mjestima.
  Član tima: Edvin Mirojević, Ivan Kladarić i Tomislav Lukić 
 1. Agencija za upoznavanje
  Upoznavanje, druženje, putovanje i dopisivanje na chat stranicama i aplikacijama za samce.
  Član tima: Arijana Turina
 1. Sustavi podrške za poslovne korisnike
  Udaljena kontrola, monitoring, otkrivanje i rješavanje problema, sustavi fiskalizacije, sustavi za backup i izrada elektroničkih sklopova za poslovne korisnike.
  Članovi tima: Mauro Josipović 
  i Davor Mužević
 1. Game Nexus
  Razvoj web stranice Game Nexus kao baze znanja i podataka o računalnim igricama.
  Član tima: Boris Knežević
 1. Kušaonica kave Rijeka – Coffium
  Show room i maloprodaja kave vrhunske kvalitete u centru Rijeke.
  Član tima: Mateo Nikolovski
 1. Šumski vrtić
  Alternativna institucija predškolskog odgoja s inovativnim pristupom u kojem se edukacija gotovo isključivo održava na otvorenom, u prirodi.
  Članovi tima: Martina Furlanis i Martina Trcol
 1. Piroshka
  Stvaranje linije zalogajnica gdje će na jednome mjestu svakome biti dostupna brza, pristupačna te na zdrav način pripremljena ukusna hrana.
  Članovi tima: Mirana Nikolić i Mladen Nikolić
 1. BabyDots – podloge za djecu
  Unutarnja ili vanjska podloga od xpe pjene za igru, previjanje i vježbanje.
  Član tima: Ivana Pušić Herljević

Izvor:  https://www.rijeka.hr/predstavljeni-timovi-11-generacije-start-inkubatora-rijeka/

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske