Prepoznatljivost rada Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije

Danas smo imali čast sudjelovati online Regionalnoj konferenciji ‘Lokalna partnerstva za zapošljavanje i njihova održivost’ u sklopu projekta ‘Daljnji razvoj Lokalnih partnerstava u Crnoj Gori’. Projektni tim navedenog projekta izabrao je dobre prakse lokalnih partnerstava iz šire regije te smo tako izabrani predstaviti hrvatsku praksu odnosno Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Primorsko-goranske županije. Na konferenciji su također sudjelovali predstavnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. Aktivnosti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije predstavila je Doris Sošić iz Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. ujedno i  predsjednice navedenog tijela.

Svi sudionici projekta istaknuli su važnost djelovanja lokalnih partnerstava u cilju općeg zapošljavanja i razvoja poduzetništva na lokalnoj razini i financiranju raznih mjera i aktivnosti za zapošljavanje koje doprinose dobrobiti lokalne zajednice.

Crnogorski je projekt sufinanciran iz EU-IPA fonda prema Sektorskom operativnom programu za zapošljavanje, obrazovanje i socijalne politike s ciljem poticanja razvoja lokalnih partnerstava za poboljšanje tržišta rada i povećanja zapošljivosti.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske