Pridruži se raspravi o umjetnoj inteligenciji

Organizirajte sastanak i pozovite četiri do osam prijatelja i poznanika, npr. sportski klub, školu, obitelj, susjede, kolege s fakulteta ili posla, kako bi razgovarali o umjetnoj inteligenciji, njezinoj budućoj upotrebi i vašim granicama u odnosu na njen razvoj. Sastanak možete organizirati najkasnije do 30. studenog 2019., pri čemu nije potrebno prethodno znanje o temi, a jedini preduvjet za sudjelovanje je da imate najmanje 18. godina. ODRAZ je suradnik u istraživačkom projektu The Human Brain Project i jedan od 132 pridružena partnera iz 20 zemalja te je zadužen za provedbu ovog procesa u Hrvatskoj.

Umjetna inteligencija će u budućnosti utjecati na veći dio našeg privatnog i poslovnog života. Danas, računalni algoritmi preporučuju koje proizvode kupiti, koju glazbu slušati i kojim rutama putovati.

Tehnologija umjetne inteligencije još uvijek je u ranoj fazi i računala ne mogu razmišljati sama – za sada! Međutim, nema sumnje da će daljnji razvoj umjetne inteligencije promijeniti društvo i život kakav danas poznajemo.

Znanstvenici i stručnjaci upozoravaju da to može imati ozbiljne posljedice ako društvo ne sudjeluje  u raspravi prije nego što razvoj ode predaleko!

Danski odbor za tehnologiju (eng. The Danish Board of Technology Foundation) stvorio je internetsku platformu kojoj možete pristupiti s vašim mobilnim telefonom, tabletom ili računalom, koji će vam pružiti informacije i usput postavljati pitanja. Uz to, za vas je moguće, jednostavno i lako, samostalno voditi sastanak i prikupljati odgovore, u vremenu koje vama najbolje odgovara. Svi odgovori bit će korišteni u istraživačkom projektu The Human Brain Project.

Sudjelujte u sastancima do 30. studenog 2019. Nije potrebno prethodno znanje o temi, a jedini preduvjet za sudjelovanje  je da imate najmanje 18 godina.

Ako želite biti domaćin i voditelj sastanka javite se Marku Stančecu u ODRAZ na adresu elektroničke pošte marko@odraz.hr ili broj telefona 01 4655 203.

Izvor: http://www.odraz.hr/hr/novosti/odraz-ove-vijesti/pridruzite-se-raspravi-o-umjetnoj-inteligenciji-dajemo-rijec-vama-i-vasem-krugu-prijatelja-i-kolega

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske