Radionica Sudioničko upravljanje i digitalno doba – Digital engagement

Dvodnevna radionica „Sudioničko upravljanje i digitalno doba – Digital engagement“, održat će se u srijedu i četvrtak, 12. i 13. lipnja 2019. u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka od 9:00 do 17:00 sati.

Radionicu “Sudioničko upravljanje i digitalno doba – Digital engagement” održat će stručnjaci iz VISSCH + STAM tvrtke specijalizirane za sektore kulture i baštine s iskustvom u procesima digitalne transformacije i uključivanja zajednice.

Voditelj radionice bit će Jasper Visser, međunarodni konzultant uključen u brojne projekte i studije participativnog upravljanja u kulturi te savjetnik globalne inicijative OF/BY/FOR ALL koja potiče i usmjerava organizacije u kulturi na rad sa zajednicom.

Cilj radionice je kod sudionika razviti digitalne vještine neophodne za aktivno uključivanje zajednice u procese donošenja odluka u kulturi, ali i su kreiranja programa u kulturi.

Sudionici će se tijekom radionice upoznati s pojmom digitalnog uključivanja. Naučit će kreirati različite pristupe publici temeljene na participaciji poput crowdsourcinga ili crowdfundinga. Naučit će se koristiti digitalnim alatima i platformama te će eksperimentirati s procesima, smjernicama i tehnologijama koje omogućuju digitalno uključivanje publike poput strategija sadržaja, CRM-ova i digitalne analitike. Na radionici usvojena znanja sudionici će primijeniti kroz razradu konkretnog modela platforme za digitalno uključivanje zajednice.

Radionica je besplatna, provodi se na engleskom jeziku i  namijenjena je članovima organizacija civilnog društva, djelatnicima ustanova u kulturi i zaposlenicima javne uprave. Također, namijenjena je i pojedincima koji se u svojem radu bave odnosima s javnošću, razvojem publike ili nekim oblicima uključivanja zajednice te imaju iskustva u digitalnoj komunikaciji.

Za sudjelovanje u radionici potrebno je ispuniti online obrazac prijave koje su otvorene do 5. lipnja 2019. Broj prijava je ograničen. Odabrani sudionici dobit će obavijest o tome putem e-maila, a na radionici će im biti osigurani radni materijali te osvježenje na pauzama.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Vani Gović, višoj kustosici PPMHP-a i Heleni Traub, organizatorici aktivnosti na projektu Muzej budućnosti – Građansko muzejsko vijeće kao model sudioničkog upravljanja te članici Udruge Žmergo.

Projekt Muzej budućnosti – Građansko muzejsko vijeće kao model sudioničkog upravljanja UP.04.2.1.04.0182. Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Projekt sufinancira Europska unija.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske