STEP Ri poziva na COOPAthon

COOPAthon

Razmišljaš o boljoj budućnosti za sve nas i želiš doprinijeti razvoju lokalne zajednice? Zanima te kako se to može učiniti kroz provođenje različitih društvenih inicijativa, poduhvata ili putem zadruga?

Ako je odgovor potvrdan, STEP Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci te poziva da se uključiš u online COOPAthon, koji će se održati od 23. do 25. listopada, i da zajedničkim snagama unutar 48 sati sudjeluješ u razvijanju rješenja koje će doprinijeti izgradnji bolje budućnosti našeg društva i zajednice.

Što je online COOPAthon?

Online COOPAthon je virtualni hackathon, odnosno vikend natjecanje tijekom kojeg će se razvijati i razrađivati ideje iz ovih područja/tema:

  • Svijet bez siromaštva,
  • Zdravlje i blagostanje,
  • Kvalitetno obrazovanje,
  • Dostojanstven rad i ekonomski rast,
  • Mir, pravda i snažne institucije

Kome je COOPAthon namijenjen?

Sudjelovati mogu svi zainteresirani, neovisno o tome imaju li već razrađenu ideju ili ne. Ukoliko imate ideju ona mora biti iz jedne od prethodno navedenih tema/područja.

Prijaviti se možeš sam ili u timu. Ukoliko nemaš tim, STEP RI će se pobrinuti da te spoje s pojedincima s kojima dijeliš interese.

Što vas očekuje?

COOPAthon kreće u petak, 23.10. u 16h, kada će sudionici biti podijeljeni u timove te početi raditi na svojim idejama uz vodstvo mentora. Osim pomoći mentora, timovi će imati priliku pratiti virtualna predavanja iz poduzetničkih vještina.

COOPAthon završava u nedjelju u 16h završnim natjecanjem na kojem će se prezentirati ideje. Natjecanje će biti otvoreno za javnost. 

Cijeli događaj će se odvijati u virtualnom okruženju, korištenjem online alata kao što su Zoom i Slack.

Što dobivaš sudjelovanjem u programu?

Najbolji timovi će osvojiti:

  • Mogućnost sudjelovanja u IN SITU @ STEP RI Playpark šestomjesečnom programu podrške koji je namijenjen pojedincima ili timovima s idejom za pokretanje društveno korisne profitne ili neprofitne priče (udruge ili poduzeća),
  • Sudjelovanje na državnom finalu u svibnju 2021., na kojem vas očekuje natjecanje s pobjednicima drugog COOPAthona koji će se održati početkom 2021. godine.

Pobjednički tim na državnom finalu odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021.

O najboljim idejama odlučivat će nezavisni stručni žiri.

Postupak prijave

Prijave su otvorene od 5. do 19.10. do 12h, a zaprimaju se popunjavanjem prijavnice na https://forms.gle/vrrrRowchtaD3XbK7. Broj mjesta je ograničen.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske