Sudjeluj u virtualnom Climathonu

Climathon

Hackathon za klimu ili Climathon je globalni pokret gradova koji klimatske promjene vide kao priliku za povezivanje, okupljanje i suradnju gradova i građana, istraživača, studenata, dizajnera, programera, kreativaca i poduzetnika oko inovacija i kreativnih rješenja kojima se ublažavaju izazovi klimatskih promjena u gradu. Postanite dio globalnog pokreta za klimu koji se događa u isto vrijeme u više od 140 gradova svijeta!

Sudjelovanje je besplatno i otvoreno za sve!

Nakon uspješno provedenog prošlogodišnjeg Climathona u Rijeci, odlučili smo organizirati i ove godine događanje od 13. do 14. studenog 2020. u suradnji s Gradom Rijekom. Želimo povećati svijest i znanje o konceptu usluga ekosustava i vrijednosti zelene infrastrukture kroz ovaj hackathon, razmjenom iskustava i dobrih praksi te stvaranjem jake suradnje u pronalaženju zajedničkih rješenja za zajedničke izazove klimatskih promjena.

Iskoristite jedinstvenu priliku kako biste doprinijeli smanjenju utjecaja klimatskih promjena kroz izazov grada Rijeke – kako unaprijediti zelenu infrastrukturu?

Ovaj virtualni hackathon će vam dati priliku da svoje ideje predstavite te osvojite nagradu. Slobodno nagovorite prijatelje, obitelj i susjede u kvartu da se prijave! S ovim izazovom želimo proširiti zajedničko shvaćanje problema i pronaći novi koncept upravljanja zelenom infrastrukturom gdje građani sudjeluju kao partneri. Dođite i pridružite se 24-satnom hackathonu, počinjemo 13. studenog – u 14 sati! Program pogledajte ovdje!

Što očekivati od događaja:

– aktivan brainstorming

– prilika za utjecanje na lokalnu promjenu u gradu Rijeci

– prilika za povezivanjem sa stručnjacima ili kolegama koje inače ne susrećete i razmjenom ideja

– nagrade za tri najbolja tima i njihove ideje

Inovacija se događa upravo kada se različitosti okupe na istom mjestu oko istog problema ili ideje, tada se rađaju potencijalno velika, zanimljiva rješenja!

Hakirajmo zajedno naš put u zeleniju klimu!

Vidimo se na riječkom hackathonu za klimu – Climathonu 13. – 14. studenog 2020.!

Registrirajte se ovdje!

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske