Upisi u drugi ciklus osposobljavanja za Junior Developere Bootcamp IT

Pozivamo sve zainteresirane nezaposlene osobe da se prijavena besplatno intenzivno osposobljavanje za Junior Developere usklopu europskog projekta Bootcamp IT. Upisati se možeš ispunjavanjem prijavnice do nedjelje,13. siječnja 2019.

Upravo je u tijeku prvi ciklus edukacije u koju je uključena 21 nezaposlena osoba. Tijekom tromjesečnog intenzivnog osposobljavanja oni ćesteći znanja programiranja, a krenut će od osnova prema objektnoorijentiranom programiranju, JavaScriptu, Bootstrapu, jQueryju i Pythonu. Odpolaznika se ne očekuje predznanje iz programiranja, već samo motivacija da senauče sve petlje, polja i funkcije, kao i sposobnost rada u timu jerposljednjih mjesec dana polaznici zajedno u manjim grupama rješavaju zadatakiz poslovnog sektora koji će im postaviti neki od poslodavaca-mentorauključenih u projekt Bootcamp IT (njihov popis provjeri u dijelu IT tvrtke). Osim tehničkih znanjaprogramiranja, polaznici će sudjelovati u 30 sati edukacije iz poslovnihvještina. Osposobljavanje završava Demo danom na kojempolaznici predstavljaju rješenja svojih projektnih zadataka te sudjeluju urazgovorima s poslodavcima 1 na 1. Na isti će se način, odviti i drugi ciklusosposobljavanja Bootcamp IT.

Edukacija počinje 4. ožujka 2019., a odvijat će se svakim radnim danom (pet dana u tjednu, uz stanku za uskršnje blagdane) sve do 7. lipnja 2019. Od polaznika se očekuje sudjelovanje na minimalno 80% aktivnosti. Kako to slikovito izgleda možeš provjeriti u kalendaru predavanja.

U program se mogu uključiti isključivo nezaposlene osobe državljani Republike Hrvatske, koje svoj status mogu dokazati potvrdom o vođenju u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili ukoliko nisu u evidenciji HZZ-a potpisivanjem Izjave o statusu nezaposlenosti. Osim toga, važno je ispuniti prijavu kojoj je potrebno priložiti navedenu potvrdu ili izjavu, prijavnicu te životopis i kopiju osobne iskaznice. Kao što je već navedeno, predznanje iz programiranja nije potrebno za uključivanje u osposobljavanje, no od polaznika se očekuju osnovna informatička znanja te dobro poznavanje engleskog jezika.

Selekcija kandidata provest će se kroz tri kruga: (1) provjeru dokumentacije i odabir evaluacijskog odbora, (2) psihološko testiranje koje se sastoji od testa logičkog razmišljanja  i testa ličnosti te (3) završni razgovor na engleskom jeziku. Polaznici će tijekom procesa selekcije sudjelovati i u profesionalnoj orijentaciji koja će se dogoditi tijekom druge faze selekcije te će na taj način moći razgovarati s psihologom o svojim interesima i dobiti savjet prema kojim zanimanjima da se usmjere prilikom odabira buduće karijere.

Sudjelovanje u edukaciji se ne naplaćuje, no s obzirom da se radi o na tržištu rada vrijednoj edukaciji polaznici trebaju potpisati ugovor o sudjelovanju u edukaciji.

Trošak osposobljavanja Bootcamp IT pokriven je sredstvima Europske komisije iz Europskog socijalnog fonda kroz istoimeni projekt. Projekt zajedno provode Centar tehničke kulture Rijeka, Grad Rijeka, Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Rijeka, Primorsko-goranska županija i Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske