Velik interes za LO.PA.Z. PLUS edukacije

Tek smo u šestom mjesecu projekta, a već imamo preko 60 polaznika na edukacijama koje je ponudio projektni konzorcij LO.PA.Z. PLUS. Teme poput kulturne produkcije, poslovnih i računalnih vještina pobudile su velik interes među nezaposlenim osobama iz Primorsko-goranske županije.

Partneri su se u četvrtak, 8. studenog, okupili na trećem partnerskom sastanku u Vijećnici Općine Viškovo, gdje su osim o pripremi novog izvješća, razgovarali o tekućim i planiranim aktivnostima.

Od rujna je u edukacije koje organiziramo u sklopu projekta LO.PA.Z. PLUS uključeno 64 nezaposlene osobe. Do sada su se nezaposlene osobe mogle uključiti u edukaciju Kulturna produkcija, EBC*L i Korištenje računala. Osim toga, nezaposlene osobe od stručnjaka iz partnerskih organizacija mogu zatražiti savjet u vezi prijave na posao i to putem online savjetovališta za zapošljavanje.

Uskoro počinju aktivnosti koje su namijenjene nezaposlenim osobama koje žele pokrenuti vlastite tvrtke. Oni će moći koristiti usluge ispitivanja poduzetničkog potencijala te se uključiti u edukaciju Sustavno poduzetništvo i Poslovanje u digitalnom dobu koje će provoditi Riječka razvojna agencija Porin, kao i edukaciju Poslovanje u digitalnom dobu koja će im omogućiti da izrade vizualne identitete te ih primjene na promotivne materijale, te nauče uređivati i ažurirati internetske stranice za svoja poduzeća. Edukaciju Poslovanje u digitalnom dobu provodi Centar tehničke kulture Rijeka. Oni koji se žele samozaposliti od projektnog konzorcija, točnije Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Rijeka, Hrvatske obrtničke komore – Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalni ured Rijeka, Općine Viškovo, Riječke razvojne agencije Porin, mogu dobiti savjet o tome kako što uspješnije pokrenuti svoju poduzetničku ideju – od potpora i usluga koje su im dostupne, do plasiranja proizvoda na tržište i mogućnosti za suradnju.

U narednim mjesecima partneri planiraju edukacije za predstavnike članica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije koje će se baviti odnosima s javnošću, točnije ciljnim skupinama i odnosima s medijima.

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske