Webinar o Europskom program razmjene za poduzetnike

Unatoč svim neizvjesnostima koje je donijela kriza COVID-19, Europski program razmjene za poduzetnike nastavlja svoj rad i traži nove sudionike. Prilagodili su se trenutnoj situaciji i ohrabrujući mlade poduzetnike u četvrtak, 14. svibnja od 13 do 14 sati organiziraju webinar kako bi saznali više o procesu prijave te prednostima sudjelovanja u ovoj vrsti poduzetničkih razmjena. Na webinaru ćete učiti pisati poslovni plan koji će pridonijeti vašoj prijavi za program razmjene, a u razmjenama ćete imati priliku sudjelovati čim se ponovno pokrenu.

Programu Erasmus za mlade poduzetnike koji financira EU pogranični je program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama. Cilj je da novi poduzetnici usvajaju i razmjenjuju znanje i poslovne ideje s iskusnim poduzetnikom kod kojeg borave i s kojim surađuju u razdoblju od 1 do 6 mjeseci. Boravak im jednim dijelom financira Europska komisija

Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje manje tvrtke. Domaćinu se pružaju novi pogledi na njegovu/njezinu tvrtku, kao i prilika da surađuje s inozemnim partnerima i uči o novim tržištima.

U programu mogu sudjelovati novi poduzetnici koji su odlučili pokrenuti vlastitu tvrtku ili je već imaju unatrag tri godine te iskusni poduzetnici koji su vlasnici te vode malo ili srednje poduzeće u jednoj od zemalja sudionica.

Prijava: https://www.surveymonkey.com

Riječka razvojna agencija PORIN Grad Rijeka Sveučilište u Rijeci Centar tehničke kulture Rijeka Hrvatska gospodarska komora Hrvatska obrtnička komora Općina Viškovo Hrvatski zavod za zapošljavanje Europski strukturni i investicijski fondovi Europski socijalni fond Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske